Deltabijeenkomst (informatieve/opiniërende vergaderingen) 07 november 2018 19:30:00

Afbeelding vergroten laden...

Kijk of luister mee

 

Agenda

 • laden...
 • De Adviesgroep verkiezingscommunicatie heeft bijgaande communicatiestrategie en -aanpak opgesteld. Het waterschap zet in op opkomstbevordering. Ook de partijen spelen een belangrijke rol in de verkiezingscommunicatie. Het is vooral aan de partijen die deelnemen aan de verkiezingen bij WDODelta om duidelijkheid te verschaffen over ‘wat er te kiezen valt’. Het waterschap ondersteunt de partijen door gelegenheid te bieden om zichtbaarheid en ruchtbaarheid te geven. Voorbeelden daarvan zijn een verkiezingskrant en een digitale stemhulp.
  Sandra Siemers, adviseur Communicatie van het waterschap, zal in deze bijeenkomst een presentatie geven over de landelijke en regionale communicatiestrategie aan de zittende leden van het algemeen bestuur en aan de vertegenwoordigers van politieke partijen die deel gaan nemen aan de verkiezingen (of overwegen dat te doen). Om zo doende de communicatieve activiteiten van partijen en het waterschap zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.
  laden...
 • Onderdeel van de communicatiestrategie is het realiseren van een digitale stemwijzer: MijnStem. Nynke de Lange, projectleider waterschapsverkiezingen, zal presenteren hoe deze stemwijzer eruit komt te zien en hoe en wanneer de partijen worden betrokken bij het bepalen van de inhoud hiervan.
  laden...
 • laden...
 • laden...
 • Tijdens de Deltabijeenkomst zal per partij gevraagd worden aan te geven welke drie thema’s, verwoord in de vorm van stellingen, zij belangrijk vinden in de verkiezingscommunicatie.
  Om u alvast de kans te geven u voor te bereiden als partij, is bijgaande uitleg opgesteld. Daarin staat de opzet van de methodiek beschreven. Onderaan de uitleg ziet u de stellingen die deze avond de revue passeren. Als partij wordt u gevraagd een keuze te maken welke drie stellingen u het meest belangrijk vindt. Het gaat erom dat we gezamenlijk komen tot een selectie stellingen die we in diverse middelen kunnen gebruiken om inhoud te geven aan de verkiezingscommunicatie.
  Een en ander zal op de avond zelf toegelicht worden. Het verdelen van de 100 punten vindt op een later moment plaats, hiervoor hebben de partijen enige bedenktijd.
  laden...
 • laden...